8 Nisan 2010 Perşembe

Peynirli Poğaça (P.D.Ç.S.E. 36)

Bu poğaçaları Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'nın ev sahibesi mutfaktelaşı arkadaşımıza gönderiyor, nazik daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler :
125gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
İçine;
beyaz peynir
Yapılışı :
Oda sıcaklığında margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı yoğurma kabına alınır. 2,5 su bardağı un, kabartma tozu ve tuz da yoğurma kabına alınıp, ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır. Gerekirse tekrar un ilave edilebilir. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılıp, elde açılır. Ortasına peynir yerleştirilip, kapatılır ve elde yuvarlanıp oval şekil verilir. Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek, üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürülür, çörek otu ya da haşhaş tohumu serpilerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder