MALZEMELER
KEK İÇİN
- 5 YUMURTA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 PK VANİLYA
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1.5 SU BARD UN
KREMASI İÇİN
- 3 SU BARD SÜT
- 3 YEMEK KAŞIĞI UN
- 2 ÇAY BARD TOZ ŞEKER
- 1.5 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN
- 1 PK VANİLYA
ÜSTÜ İÇİN
- 2 SU BARD ŞEKERLİ SÜT
- 2 SU BARD HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KEKİMİZİ ÇIRPIP BÜYÜK DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİP DÖKÜYORUZ. 180 C FIRINDA 15 DK PİŞİRİYORUZ. KEKİMİZ PİŞERKEN KREMAMIZI HAZIRLIYORUZ. MARGARİN VE VANİLYA HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERİMİZİ KOYUP MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. MUHALLEBİMİZİ OCAKTAN ALINCA MARGARİN VE VANİLYASINI KOYUP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ. SOĞUYAN KEKİMİZİ ALTTAKİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ UZUNLAMASINA İKİYE, ENLEMESİNE 6 YA BÖLÜYORUZ. BÖLDÜĞÜMÜZ PARÇALARI BIÇAK YARDIMIYLA İKİYE AYIRIYORUZ. HAZIRLADIĞIMIZ KREMADAN SÜRÜP RULO YAPIYORUZ. ÖNCE SÜTE DAHA SONRA HİNDİSTAN CEVİZİNE BULUYORUZ. DOLAPTA EN AZ 3 SAAT BEKLETİYORUZ. AFİYET OLSUN....
BU ŞEKİLDE 24 AD SADRAZAM LOKUMU ELDE EDİYORUZ. RULO YAPMADAN ÖNCE ARASINA MUZ KOYUP SARABİLİRİZ. MUZUN BU PASTAYA ÇOK YAKIŞACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder