7 Nisan 2010 Çarşamba

SİYAH PİRİNÇ PİLAVI....




Geçtiğimiz aylarda gazetelerde görmüştüm, Çin'de İmparatorların yediği siyah pirinç artık Türkiye'de haberini. Acaba nasıl bir şeydir nasıl bir lezzeti vardır diye merak ettim ve hemen bir paket siyah pirinç edindim:) Merak edenler varsa Migroslarda Sezon pirinç'in ürünü olarak satılıyor. Fiyatı diğer pirinçlerden oldukça pahalı yarım kg'lık vakumlu paketler halinde paketi 8 lira..

Lezzeti nasıl diye benim fikrimi sorarsanız? Bunu İmparatorlar yiyorlarmış ama bence beyaz pirinç kadar lezzetli değil .

Beyaz pirinç kadar çabuk pişmiyor oldukça geç pişiyor.
1 bardak pirinç için 3 bardak su kullanılıyor.

Ben normal pilav gibi pişirdim.
1 su bardağı siyay pirinç'i 15 dakika kadar sıcak ve tuzlu suda beklettim.
İstediğiniz türden yağı(ben tereyağı kullandım) tencerede eritip yıkanmış pirinçleri içine ilave edip 2 dakika kadar kavurduktan sonra üzerine tuz ve 3 su bardağı sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ateşi kapattıktan sonra kapağın altına bir parça kağıt havlu koyup demlenmeye bırakıyoruz..
Ben dinlendirmeden fotoğrafını çektiğim için biraz ıslak göründü:) ama şunu fark ettim diğer pirinçte kullandığımdan daha az yağ kullanmak gerekiyor sanırım, biraz yağlı geldi bana..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder