7 Nisan 2010 Çarşamba
TATLI ÇÖREK
Malzemeler
1 tatlı kaşığı yaşmaya
125 gr yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı süt
1 tane yumurta
aldığı kadar un
üzeri için
yumurta sarısı
içi için
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı iri kıyılmış antep fıstığı
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İç malzemesinin tümümü karıştırıp yoğurun. Gerekirse süt ilavesinde bulunun. Hamuru ikiye bölün. Merdaneyle 1 santim kalınlığında açın. İç malzemesinin yarısını üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik atın. Verev parçalara kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurada aynı işlemi uygulayın. Sıcak fırında pişirin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder