8 Nisan 2010 Perşembe

YUFKA ÇANAĞINDA PANCAR SALATASI
















Malzemeler
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
alabildiği kadar su
kızartmak için
sıvıyağ
Salata için
1 çorba kasesi rendelenmiş pancar turşusu
4 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı
Un, su tuz ile biraz sertçe bir hamur yoğurun. Cevizden daha küçük parçalara ayırın. Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Kızgın yağa hamuru atıp kepçeyle ortasına bastırın. Kepçenin şeklini alınca rengi dönünceye kadar kızartın. Mutlaka bol yağda kızartın. Maşayla havlu peçetenin üzerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayın. Rendelenmiş pancarın içerisine yoğurt ve mayonez katıp karıştırın. Yufka kaselerinin içine paylaştırıp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder