Tarifini Lezzet Dergisi'inden aldım, kurabiyelerde margarin kullanmak istemiyorsanız deneyebilirsiniz.
Malzemeler :
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
3 parça damla sakızı
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
Üzerine;
yumurta akı
susam
Yapılışı :
Şeker, yoğurt, yumurta sarısı, zeytinyağı ve vanilya yoğurma kabına alınır ve mikser ile çırpılır. Damla sakızı havanda dövülerek karışıma eklenir. Un ve karbonat harmanlanır ve azar azar eklenerek yoğrulur. Gerekirse un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça kopartılıp, önce yumurta akına, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında susamlar kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
8 Nisan 2010 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder