8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE

GEÇEN GÜN YEMEĞE MİSAFİRLERİM VARDI. MİSAFİRLERİN YANINDA SERVİS TABAĞINDA FOTOĞRAF ÇEKME ŞANSIM OLMADI. O YÜZDEN MALESEF BU RESİMLE İDARE EDECEKSİNİZ....


MALZEMELER
  • 500 GR TAZE FASÜLYE
  • 1 AD KURU SOĞAN
  • 2 AD DOMATES (KABUĞU SOYULUP KÜP DOĞRANACAK)
  • ZEYTİNYAĞ
  • TUZ, KIRMIZI BİBER
  • BİR AD KESME ŞEKER

YAPILIŞI

SOYULMUŞ KÜÇÜK DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN ZEYTİNYAĞLA TENCEREYE ALINIR. Bİ KAÇ KERE ÇEVRİLİR. DAHA SONRA AYIKLANIP DOĞRANMIŞ TAZE FASÜLYELER İLAVE EDİLİR. BİR İKİ ÇEVRİLİR. ÜZERİNDE DOMATESLERİ, TUZU, ŞEKERİ VE BAHARATLARI İLAVE EDİLİP FASÜLYELERİN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU KONUR. KAPAĞI KAPATILIR. KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder