8 Nisan 2010 Perşembe

AŞURE

















Malzemeler
1 kilo aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı üzüm
1 su bardağı doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış incir
4 kilo toz şeker
ayrıca
kayısı
ceviz
kuşüzümü
tuzsuz fıstık
dövülmüş fındık
hindistan cevizi
Yapılışı
Fasulyeyi ve nohutu 1 gece önceden ıslatın. Aşurelik buğdayıda 10 dakika haşlayıp süzün. Tekrar üzerini geçecek kadar su koyup buğdayıda 1 gece bekletin. Buğdayı ocağa koyup haşlayın. Haşlanmış nohutu ve kurufasulyeyi buğdaya katın. 1 bardak pirinci çok az haşlayıp onuda tencereye boşaltın. Diğer tarafta inciri, üzümü ve kayısıyı ayrı ayrı haşlayın. Aşure biraz katılaşmaya başlayınca 1 kilo şekeri üzerine dökün. 10-15 dakika pişirin. Şekeri birden dökmeyin içindeki baklagiller sıkışmasın. Üzüm ve kayısıyıda tencereye alın. 3 kilo şekeride ilave edin. Su ilavesiyle kıvamı isteğe göre ayarlayın. Göz göz oluncaya kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın inciride katıp bir taşım daha kaynatın. Üzerini isteğe göre süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder