8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTINYAGLI ENGİNAR
















Bodrum tatilimiz cok guzel gecti cok ozlemisim .Gumusluk cok sakin hatta bombos denebilir
Ben bu halini seviyorum dalga sesleri,kus sesleri acan begonviller superdi .
Turgutreis gumusluk ve yalıkavak arasında yol calısmaları var nihayet altyapı duzenlenıyormus
Turgutreis pazarı cok sakindi rahat rahat dolastım bol bol sebzeler aldım enginar turgutreisten
Malzemeler
Bes tane enginar
Bir tane sogan
Ikı tane havuc
Bir kase bezelye
Bır tane patates ,bır tane limon
Dereotu,tuz,zeytınyagı, 2 dıs sarmısak 2 tane kesmeseker
Hazırlanısı
Sogan,havuc kup kesilir zeytinyagı ile hafif kavrulur.Icine ince dogranmıs sarmısak,patates ve bezelyeler eklenır biraz karıstırıp dereotu, limon,tuz ve sekerı eklenır
Tencereye engınarlar dizilir uzerıne hazırlanan bezelyelı ıc kasık ıle yerlestirilir
Bır bardak su eklenır kısık ateste enginarlar yumusayıncaya kadar pisirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder