8 Nisan 2010 Perşembe

MİLFÖYDEN MANTI




Eve geç gelindiğinde ve eyvah ne pişirsem hallerinde yapılabilecek nefis bir mantı:)

Malzemeler:
4 kişi için:
4- 5 milföy
100-150 gr kıyma
Bir soğan
Maydonoz
Tuz, karabiber
Yoğurt
Sarmısak

Yapılışı:
Önce içini hazırlayalım. Kıymayı tavaya alalım. Biraz kavuralım üzerine doğradığımız soğanları ekleyip karıştıralım. Pişmeye yakın maydonozunu ve baharatlarını ekleyelim.

Diğer taraftan bir milföyü dokuza bölelim. Yani küçük küçük kareler olacak. Bu karelerin içine iç harcımızı koyup hamurumuzun ağzını kapatalım. Milföylerimiz bitince 180 dercede kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca üzerine sarmısaklı yoğurt istenirse domates sosuda döküp servis edelim. Gerçekten çok güzel ve pratik oluyor. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder