MALZEMELER
- 250 gr katı krema (süthanelerde satılıyor)(yoksa tereyağ yada margarin)
- 1 su bard ılık süt
- 1 su bard ılık yoğurt
- 1 su bard sıvı yağ
- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine ayrılcak)
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 küçük pk yaşmaya
- Aldığı kadar un
- İçi için çekirdeksiz zeytin
YAPILIŞI
Hamuru için, un hariç bütün malzemeleri karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp fazla oynamadan dar uzun açtırın. Zeytin koyup rulo sarın. Ruloyu iki ucundan ters yöne çevirerek düğüm atın.
Fırın tepsisine yerleştirin. Tepside de 20 dk kadar mayalandıktan sonra yumurta sarısı sürüp 200-220 C fırında pişirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder