8 Nisan 2010 Perşembe

GELİN TOPUZU


MALZEMELER:

2 su bardağı süt

2 su bardağı un

1 su bardağı şeker

1 su bardağı hindistan cevizi

1 tatlı kaşığı tarcın

2 çorba kaşığı nişasta

1 paket vanilya

125 gr. margarin

1 su bardağı iri ceviz

YAPILIŞI:Süt,un,nişasta,şeker ve vanilyayı topaklatmadan karıştırıp pişiriyoruz.yağı ekleyip mikserle 10 dakika çırpıyoruziyice soğuduktan sonra yarım su bardağı hindistan cevizi ekleyip diğer yarısını ayırıyoruz. iyice karıştırıyoruz.ceviz kadar parçalar alıp elimizi ıslatarak avucumuzun içinde açıyoruz içerisine bir bütün ceviz koyup kapatıp yuvarlıyoruz.hindistan cevizine bulayıp hepsinin üzerine tarcın eliyoruz bir gece dolapta dinlendirip öyle servis yapıyoruz afiyet olsun....

NOT:TARİFİ OKUYAN ARKADAŞLAR SORMUŞLAR UN MİKTARI FAZLA GİBİ HATA VARMI DİYE KESİNLİKLE HATA YOK PİŞEN HAMURUMUZ EL İLE ISLATILARAK AÇILAN POĞACA HAMURU GİBİ OLUYORKİ ARASINA CEVİZ KOYUP KAPATACAKSINIZ ÖLÇÜ TAMDIR SEVGİLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder