BU SOSU BİR ÇOK KİŞİ DEĞİŞİK ŞEKİLDE YAPIYOR. BENDE SİZE BU ÇEŞİTLERDEN EN PRATİK OLANIN TARİFİNİ VERMEK İSTİYORUM. ÇAY SAATLERİNİZDE İKRAMLARIN YANINDA SOS OLARAK SERVİS EDEBİLECEĞİNİZ GİBİ, YEMEKLERİNİZİN YANINDA VEYA KAHVALTILARINIZDA GÖNÜL RAHATLIĞIYLA SUNABİLECEĞİNİZ BİR LEZZET...
VERECEĞİM TARİFLE YAKLAŞIK (250 GR'LIK) 10-12 KAVANOZ ELDE EDEBİLİRSİNİZ. SİZ NE KADAR İSTİYORSANIZ MİKTARLARI AZALTIP ARTIRABİLİRSİNİZ... (BİZ KIŞ HAZIRLIKLARINDA YAPTIĞIMIZ İÇİN BİR KIŞ BOYUNCA YETECEK KADAR YAPIYORUZ.)
MALZEMELER
- 5 KG SALÇALIK DOMATES
- 1 KG HAVUÇ
- 1 KG PATLICAN
- 1 KG KIRMIZI YAĞ BİBERİ
- 1 KG YEŞİL YAĞ BİBERİ
- YARIM KG ACI TOP BİBER
- 1 SU BARD ZEYTİNYAĞ
- 1 SU BARD SİRKE
- TUZ
- 1 BAŞ SARIMSAK
- 1 DEMET MAYDONOZ
ÖNCELİKLE MALZEMELERİMİZİ HAZIRLIYORUZ. DOMATESLERİMİZİ SOYUP ROBOTTAN GEÇİRİYORUZ (YADA RENDELİYORUZ) PATLICANLARI SOYUP TUZLU SUDA BEKLETİP ROBOTTAN İRİ BİR ŞEKİLDE ÇEKİYORUZ. HAVUCU DA SOYUP İRİ BİR ŞEKİLDE ROBOTTAN GEÇİRİYORUZ. YAĞ BİBERLERİNİN TOĞUMLARINI VE SAPLARINI AYIKLAYIP ROBOTTAN İRİ GEÇİRİYORUZ. ACI BİBERLERİN SAPLARINI KOPARIP ROBOTTAN GEÇİRİYORUZ. SARIMSAKLARI SOYUP ROBOTTAN GEÇİRİYORUZ. MAYDONOZU KÜÇÜK KIYIYORUZ YADA ROBOTTAN GEÇİRİYORUZ.
BİR SALÇA TAVASINA YADA BÜYÜKÇE BİR YAYVAN TENCEREYE ÖNCELİKLE DOMATESLERİ ALIYORUZ. DOMATESLER KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SIRASIYLA ARA ARA HAVUÇ, PATLICAN VE BİBERLERİ KATIYORUZ. ACI BİBERİ KATIYORUZ. BÜTÜN MALZEMELER KAYNAMAYA BAŞLAYINCA TUZ, MAYDONOZ, SARIMSAK, YAĞ VE SİRKEYİ İLAVE EDİYORUZ. BİRAZ DAHA KAYNADIKTAN SONRA KAVANOZLARA SICAK DOLDURUP KAPAĞINI KAPATIYORUZ. KAPAK TUTUNCA BİR KIŞ BOYUNCA DAYANABİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder