Bir dergide buna benzer bir kurabiye görmüştüm; ölçüler (gr. )olduğu için o tarifi denemek yerine bildiğim bir kurabiye tarifini uyarlayarak yaptım. Tahinli çörek tadında kıyır kıyır bir kurabiye oldu.
Malzemeler :
1 paket (250 gr.) oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılır.)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un (3 su bardağı)
İçine;
4-5 yemek kaşığı tahin
1-2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı robotta çekilmiş ceviz
Üzerine;
yumurta akı
susam
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki margarin ve un yoğrulur, daha sonra diğer malzemeler de eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Gerekirse un eklenebilir.
Ayrı bir kapta tahin, toz şeker ve ceviz karıştırılır.
Hamurdan mandalina büyüklüğünda bir parça kopartılır, merdane ile dikdörtgen şekilde açılır. Uzun kenarına tahinli malzemeden sürülür. (Börek içi koyar gibi) Rulo yapılıp, 2 parmak uzunluğunda bıçak yardımıyla kesilir. Her bir parça önce yumurta akına, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında susamlar kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder