8 Nisan 2010 Perşembe

COCOSTAR KURABİYE

BEN BU KURABİYEYİ ÇOK SEVDİM... UMARIM SİZDE SEVEREK YAPAR YERSİNİZ...

MALZEMELER

HAMUR MALZEMELERİ
  • 1 PK MARGARİN
  • 1 YUMURTA SARISI (BEYAZI İÇ MALZEMESİNE KONULACAK)
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK KAKAO
  • ALDIĞI KADAR UN

İÇ MALZEMESİ

  • 1 YUMURTA AKI
  • 1 SU BARD HİNDİSTAN CEVİZİ
  • 3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİNİ UN HARİÇ YOĞURMAYA BAŞLAYALIM. UNU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDELİM. YUMUŞAK ELE YAPIŞMAYAN BİR HAMUR ELDE EDENE KADAR DEVAM EDELİM. ÖTE YANDA İÇ MALZEMESİNİ HAZIRLAYALIM. YUMURTA AKI VE PUDRA ŞEKERİNİ KARIŞTIRARAK BAŞLAYALIM. YAVAŞ YAVAŞ HİNDİSTAN CEVİZİNİ İLAVE EDELİM. TOP ŞEKLİNE GİRECEK Bİ KIVAMA GELENE KADAR YOĞURALIM. HAMURUMUZDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPALIM. ELİMİZLE AÇTIRARAK İÇ MALZEMEMİZDEN KÜÇÜK TOP YAPIP HAMURUMUZUN İÇİNE KOYALIM. YUVARLAYALIM. FIRIN TEPSİSİNE DİZELİM. 180 C FIRINDA PİŞİRELİM. AFİYET OLSUN...

NOT: KURABİYELER PİŞİNCE ÜZERLERİNE BİTTER ÇİKOLATAYI ERİTİP ŞERİT YAPARAK SÜSLEYEBİLİRSİNİZ. BENİM MİSAFİRLERİMDEN VAKTİM OLMADIĞI İÇİN YAPAMADIM. BEN PUDRA ŞEKERİ SERPİP SERVİS ETTİM. AMA FOTOĞRAFI FIRINDAN ÇIKARDIĞIM GİBİ ÇEKTİĞİM İÇİN SADE OLDU. KISACASI SÜSLEME KONUSUNDA KARAR SİZE KALMIŞ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder