8 Nisan 2010 Perşembe

ÇAM AĞACI YAŞPASTA



BU PASTA TARİFİMİ "YILBAŞI PASTA VE KURABİYELERİ ETKİNLİĞİ" İÇİN SEVGİLİ ÖZLEMİN GÜNLÜĞÜ ARKADAŞIMIZA YOLLUYORUM...


MALZEMELER

KEKİ İÇİN

  • 5 YUMURTA
  • 5 FİNCAN TOZ ŞEKER
  • 1 FİNCAN SÜT
  • 1 FİNCAN SIVI YAĞ
  • 1 SU BARD ISPANAK PÜRESİ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN

KREMASI İÇİN

  • 2 SU BARD SÜT
  • 4 ÇORBA KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KREM ŞANTİ (1 BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

KOZALAKLAR İÇİN

  • KAHVALTILIK ÇİKOLATALI GEVREK
  • YARIM PK BİTTER ÇİKOLATA

ÖNCELİKLE KOZALAKLAR İÇİN BİTTER ÇİKOLATA BENMARİ USÜLÜ ERİTİLİR. (BİR KABA SICAK SU KONUR. ONUN ÜZERİNDE BAŞKA BİR KABTA ÇİKOLATALAR ERİTİLİR) YETERLİ MİKTARDA GEVREK ERİMİŞ ÇİKOLATAYLA KARIŞTIRILIR. YAĞLI KAĞIT ÜZERİNE KOZALAK ŞEKLİNDE PARÇALAR HALİNDE KONUR.

KEK İÇİN ÖNCE YUMURTA VE ŞEKER ARDINDAN SIVI MALZEMELER ARDINDAN ISPANAK PÜRESİ VE UN İLAVE EDİLEREK AKIŞKAN KIVAMLI BİR HAMUR ELDE EDİLİR. DİKDÖRTGEN BÜYÜK FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜLÜR. 180 C FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİLİR. PİŞEN KEK SOĞUYUNCA İKİYE KATLANIR VE İKİ AD DİKDÖRTGEN ELDE EDİLİR. AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ KESİLEREK ÇAM AĞACI ŞEKLİ VERİLİR.

ÖTE YANDA KEK PİŞERKEN KREMA PİŞİRİLİR. KREM ŞANTİ SÜTLE ÇIRPILIR. DOLABA KONUR. SOĞUYAN KREMAYLA KREM ŞANTİ BİRLEŞTİRİLİR. MİKSERLE ÇIRPILIR. KEKİMİZİN İLK KATINA SÜT GEZDİLİR. ÜZERİNE BOLCA KREMA KONUP İKİNCİ KAT KEK YERLEŞTİRİLİR. SÜT GEZDİRİLİR. ÜZERİNE KREMANIN KALANI MUNTAZAM ŞEKİLDE SÜRÜLÜR. KEKİMİZİN KENARLARINDAN ÇIKAN KEKLER RONDODAN GEÇİRİLİR. PASTAMIZIN ÜZERİ KAPLANIR. DONMUŞ KOZALAKLAR AĞACIMIZIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİLİR. PUDRA ŞEKERİ VE HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLEREK KAR YAĞMIŞ GÖRÜNÜMÜ ELDE EDİLİR. EN AZ 3-4 SAAT DOLAPTA DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder