MALZEMELER
HAMURU İÇİN
- 150 GR MARGARİN (YUMUŞAK)
- 2 YUMURTA
- 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1 PK VANİLYA
- ALDIĞI KADAR UN
KREMASI İÇİN
- 2 SU BARD SÜT
- 3 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
- 1 BARD TOZ ŞEKER
- YARIM PK KREM ŞANTİ
- YARIM BARD SÜT
ÜZERİNE
- ÇEŞİTLİ MEYVELER (BEN RENGARENK OLMASI İÇİN, ÇİLEK, SİYAH VE SARI ÜZÜM, KAVUN, İNCİR VE KİVİ KULLANDIM) SİZ İSTEDİĞİNİZ MEYVELERİ KULLANABİLİRSİNİZ. FİKRİMİ SORARSANIZ SADECE ÇİLEKLE BİLE ENFES OLUR.
VE HAZIR PAKET TART JÖLESİ
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. DOLAPTA 1 SAAT KADAR DİNLENMEYE BIRAKILIR.
ÖTE YANDA KREM ŞANTİ YARIM BARD SÜTLE ÇIRPILIR. DOLAPA KONUR. KALAN KREMA MALZEMELERİ PİŞİRİLİR. SOĞUYUNCA ÜZERİNE KREM ŞANTİ EKLENİP ÇIRPILIR.
DAHA SONRA DOLAPTAKİ HAMURUMUZ ÇIKARILIR. MERDANE YARDIMIYLA 1 CM KALINLIĞINDA AÇILIR. TART KALIPLARIYLA KESİLİR. YAĞLANMIŞ TART KALIPLARINA KESİLEN HAMURLAR YERLEŞTİRİLİR. KABARMASIN DİYE ORTALARI ÇATALLA DELİNİR. (Kİ GENEDE KABARIR:))) 180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİLİR. ILIKKEN ORTALARI OYULUR. TARTLARIMIZ HAZIR OLUNCA EN ZEVKLİ KISMA GEÇİLİR.:))
ORTALARINA KREMADAN KONUR. ÜZERİNE MEYVELER YERLEŞTİRİLİR.
TART JÖLESİ PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANIR. ÜZERLERİNE GEZDİRİLİR. DOLABA KONUR. SOĞUK SERVİS EDİLİR. DOLAPTA 2-3 GÜN TAZELİĞİNİ KORUR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder