Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un
Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu, haşhaş tohumu
Yapılışı :
Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp, aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan cevizden daha küşük parçalar kopartılıp, isteğe göre şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilen kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürülür, çörekotu-haşhaş tohumu serpilir. 170-180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder