8 Nisan 2010 Perşembe

PROFITEROLLU CUP CAKE




KEK
4Yumurta
1,5 bardak seker
1 bardak siviyag
Yarim bardak su
3 kasik kakao
kabartmatozu
1,5 bardak un,meyva sekerlemesi
Malzemeler sirasi ile karistirilarak kare firin tepsine konur orta isi firinda pisirilir.
PROFITEROL
1,5 Bardak su ile 100 gr margarin kaynatilir ve 1,5bardak un ilave edilirek pisirilir.
Sogutularak 4 yumurta tek tek hamura yedirilir
Bu hamurdan ceviz kadar parca alinir yuvarlanir ve firin tepsisine konarak orta isi firinda pisirilir.

KREMA
1 Bardak sut
5 kasik seker
5 kasik un 1 kasik tereyag
1 yumurta pisirilir mikserle cirpilir.
HAZIRLANISI
Soguyan kek bir bardak ile kesilir ve yuvarlak kek parcasinin kenarlari recel ile islatilir
Cikolata rendesine bulanir ve uzerine recel surulur.
Firindan alinan profiterol hamuru ortadan kesilir,icine krema doldurulur
Kek parcalarinin uzerine 3 tane konur.
Benmari usuli ile eritilmis bittercukulata krema karisimi uzerine dokulur.
Daha sonrada afiyetle yenir :)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder