8 Nisan 2010 Perşembe

Ispanaklı,Pazılı, Kremalı Börek




 Kremalı ıspanak pazı karışık içli börek

Son iki tarifi margarinliydi bu tarfifle  hafifilyeceğiz( kremayı saymayalım:)
Bazı  tarfiler muhakkak margarinle oluyor malesef:( en güzel yağ "zeytinyağı" olduğunu biliyoruz.Ben de tarfilerim de, pişrdiklerim de zeytinyağı kullanmaya özen gösteririm.Şİmdi sizlere güzel bir börek tarifi  yazıcam.

Ispanak ve pazılar yıkanıp ince doğranır(.her ikisi de eşit miktarda kullandım)bir baş soğan imce kıyılır  bir miktar zeytinyağı konur  soağnalr az çevrilir,tavanın ağzı açık bunlar pişirilir. bir süzgeçe konularak suyunun süzlmesi sağlanır. iç hazır şimdi.
Bir tane yufka serilir. Üzerine sıvıyağ, tercihen zeytinyağ ve yarım çay bardağı su . fırça veya yufkayı karşılıklı aça kapaya yedirilir.
ikinci yufka serilir. 12 eşit parçaya bölünür. geniş tarafa  iç konur. İçin üzerlerine krema gezdirilir. bu börekler derin dondurucada bekletilir.pişrileceği zaman yumurta sarısı  sürülür susam ve çörekotu serpilir.180c de kırmızı olana kadar pişrilir.
krema yerine, evde yapılan yoğurtlarda oluşan yoğurt kaymağı alınıp kulanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder