Kremalı ıspanak pazı karışık içli börek
Son iki tarifi margarinliydi bu tarfifle hafifilyeceğiz( kremayı saymayalım:)
Bazı tarfiler muhakkak margarinle oluyor malesef:( en güzel yağ "zeytinyağı" olduğunu biliyoruz.Ben de tarfilerim de, pişrdiklerim de zeytinyağı kullanmaya özen gösteririm.Şİmdi sizlere güzel bir börek tarifi yazıcam.
Ispanak ve pazılar yıkanıp ince doğranır(.her ikisi de eşit miktarda kullandım)bir baş soğan imce kıyılır bir miktar zeytinyağı konur soağnalr az çevrilir,tavanın ağzı açık bunlar pişirilir. bir süzgeçe konularak suyunun süzlmesi sağlanır. iç hazır şimdi.
Bir tane yufka serilir. Üzerine sıvıyağ, tercihen zeytinyağ ve yarım çay bardağı su . fırça veya yufkayı karşılıklı aça kapaya yedirilir.
ikinci yufka serilir. 12 eşit parçaya bölünür. geniş tarafa iç konur. İçin üzerlerine krema gezdirilir. bu börekler derin dondurucada bekletilir.pişrileceği zaman yumurta sarısı sürülür susam ve çörekotu serpilir.180c de kırmızı olana kadar pişrilir.
krema yerine, evde yapılan yoğurtlarda oluşan yoğurt kaymağı alınıp kulanılabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder