GELELİM ÇORBAMIZA...
DERKEN DÜN TV'DE OKTAY USTAYI SEYREDERKEN BİRDE BAKTIM Kİ BU ÇORBANIN BENZERİNİ YAPIYOR:) OKTAY USTA BENDEN GÖRMÜŞ (HIH!) (DEEERMİŞİM) :) O, MANTI OLARAK HAZIR SOYA ETLİ MANTI KULLANMIŞ... (BEN ELCEĞİZLERİMLE YAPTIM:) ) ÜZERİNDEKİ SOSUDA DEĞİŞİKTİ AMA BEN YİNEDE İSMİNİ ÇALDIM:) AY NE ÇOK KONUŞTUN DİYORSANIZ BUYRUN TARİFE...
MALZEMELER
- 1 KASE YOĞURT
- 1 KASE HAŞLANMIŞ NOHUT
- 1 KASE MANTI
- 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
- 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
- TUZ VE NANE
MANTISI İÇİN
- 1 YUMURTA
- 3 ÇAY BARD SU
- 1 TATLI KAŞIĞI (SİLME) TUZ
- ALDIĞI KADAR UN
İÇ HARCI İÇİN
- 50 GR KIYMA
- 1 AD KÜÇÜK BOY SOĞAN RENDESİ
- TUZ, KARABİBER, KIRMIZI BİBER
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE MANTI İÇİN HAMUR YOĞURUYORUZ. YAKLAŞIK 1 mm KALINLIĞINDA AÇIYORUZ. (CETVELLE ÖLÇMENİZE GEREK YOK GÖZ KARARI YAPABİLİRSİNİZ:) ) MİNİK KARELERE BÖLÜP ORTALARINA KIYMALI HARÇTAN KOYUP BOHÇA ŞEKLİNDE KAPATIYORUZ... MİNİK MANTILAR YAPIYORUZ.
BİR TENCEREYE YAĞLAR VE NANEYİ ALIYORUZ. KAVURUP İÇERİSİNE ÇORBAYA YETECEK KADAR SICAK SU KOYUYORUZ. MANTILARIMIZI İLAVE EDİP HAŞLIYORUZ. MANTILARIN PİŞMESİNE YAKIN NOHUTLARIMIZI ATIYORUZ. PİŞMEYE YÜZ TUTMUŞ ÇORBAMIZA YOĞURT VE TUZU ÇIRPIP TERBİYE YAPIYORUZ. KESİLMEMESİNE DİKKAT EDEREK İLAVE EDİYORUZ. İKİ FIKIR KAYNADIKTAN SONRA SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
NOT: ÇORBANIN SOSUNU BEN İLK AŞAMADA YAPIYORUM. HEM KOLAYLIK OLUYOR, HEMDE FAZLA BULAŞIK ÇIKMIYOR:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder