Cevizli Kadayif - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 Yufka
1.5 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz
300 gr Tel Kadayif
1 Çorba Kasigi Tereyagi
Serbet malzemesi:
4 Su Bardagi Seker
5 Su Bardagi Su
YAPILIŞ TARİFİ
Tezgaha yufkayi serin.Cevizden 2 çorba kasigi ayirip kalanini yufkanin üzerine serpin. Tel kadayifi didikleyip cevizin üzerine yayin. Yufkayi rulo seklinde sarin.
Rulo seklinde hazirladiginiz yufkayi 1.5 parmak kalinliginda kesin. Yaglanmis firin tepsisine kestiginiz parçalari yerlestirin. Üzerlerine azar azar tereyagi ve ceviz ilave edip 30 dakika pisirin.
Bir kapta seker ve suyu kaynatin. Serbetinizi hazirlayin ve sogumaya birakin. Pisirdiginiz kadayif sicakken üzerine soguk serbeti dökün.
Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder