8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR

AY BEN BUGÜNLERİDE Mİ GÖRECEKTİM?? ZEYTİNYAĞLI YEMEKLER VE BEN? BENİ TANIYAN KİMSE BUNA İNANMAZ AMA, YAŞ KEMALE ERİNCE İNSANIN YEMEDİĞİ ŞEYLER HOŞUNA GİDER OLURMUŞ BUNU ANLADIM... HEMDE BAYILA BAYILA YER OLDUM. EN SEVDİĞİM SEBZELERDEN BİRİDE ENGİNARDIR. HATTA ENGİNAR SEVMEYENLERE ŞAŞARIM. ÇÜNKÜ KOKUSUZ, KÖTÜ TADI OLMAYAN HARİKA BİR SEBZE BENCE. DAHA ÖNCE DOLMASINI VE PİLAVINI YAYINLAMIŞTIM. BU SEFER MEVSİMİNDE DOLABA KOYDUĞUM ENGİNARLARLA, (AŞEREREK :)) ZEYTİNYAĞLI YEMEĞİNİ YAPTIM. KİMSE YEMESİN HEPSİNİ BEN YİYEYİM DİYE GÖZÜNE BAKTIM RESMEN YEMEĞİMİN :)) BU KADAR ÖVGÜ YETER TARİFİ VEREYİM DİLERSENİZ...
MALZEMELER
  • 4 AD ENGİNAR
  • 1 AD BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI KIRIK PİRİNÇ
  • ZEYTİNYAĞ
  • TUZ, DEREOTU, MAYDONOZ
YAPILIŞI
MEVSİMİNDE ENGİNARLARI LİMONLU SUYUYLA BİRLİKTE POŞETLEYİP DONDURUCUYA ATMIŞTIM. LİMONLU SUYUYLA BİRLİKTE TENCERENİN DİBİNE ENGİNARLARI KOYDUM. ÜZERİNE KURU SOĞANLARI DOĞRADIM. ZEYTİNYAĞ VE TUZUNU KOYUP ÇOK AZ SICAK SUYLA, KAPAĞINI KAPATIP PİŞMEYE BIRAKTIM. ENGİNARLAR PİŞMEYE YAKLAŞINCA PİRİNCİ YIKADIM ÜZERİNE SERPTİM. TEKRAR KAPAĞI KAPADIM. İYİCE PİŞİNCE OCAKTAN ALMADAN, DEREOTU VE MAYDONOZUNU KIYIP ÜZERİNE ATTIM. BEN ILIK SERVİS ETTİM. TERCİH SİZE KALMIŞ. SICAK, ILIK, SOĞUK HER TÜRLÜ GÜZEL BENCE... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder