8 Nisan 2010 Perşembe
ETİMEKLİ YALANCI TAVUK GÖĞSÜ
MALZEMELER:
1 Litre süt
1 Paket tuzsuz etimek
1 Çorba kaşığı yereyağ ya da margarin
7-8 Yemek kaşığı şeker
3 Kahve fincanı un
1 Paket vanilya
YAPILIŞI:
Yağımızı eritelim üzerine unumuzu ekleyip 3-5 dakika kadar kavuralım. Ardından sütümüzü ve şekerimizi ekleyelim. Kaynamaya başlayıncaya kadar karıştıralım kaynayınca biraz kaynatalım. En son üzerine vanilyamızı ekleyip karıştıralım ocağımızın da altını kapatalım. Mikserde 10-15 dakika tavuk göğsümüzü çırpalım. Diğer tatarftan etimeklerimizi şekerli su da ıslatıp kalıbımıza dizelim üstüne de sıcak tavuk göğsümüzü dökelim. İstediğimiz gibi süsleyelim. Buz dolabında bir saat kadar dinlendirip servis yapalım. İsterseniz üzerine çikolata sosu,damla çikolata vs de yapabilirsiniz. Afiyet olsun..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder