8 Nisan 2010 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU KULAK MAKARNA


FIRIN MAKARNADA DENEBİLİR ASLINDA... ANCAK BUNUN İÇİNDE İÇ MALZEMESİ OLMADIĞI İÇİN, MAKARNASIDA FIRIN MAKARNA OLMADIĞI İÇİN BEN BU ADI UYGUN GÖRDÜM... GELELİM TARİFE....
MALZEMELER
  • YARIM PK KULAK MAKARNA
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
  • YETERİNCE SICAK SU
  • TUZ
  • ÇEYREK PK TAVUK BULYON

BEŞAMELİ İÇİN

  • 1 SU BARD SÜT
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • 1 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
  • TUZ

ÜZERİNE KAŞAR PEYNİRİ RENDESİ

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE YAĞLARLA MAKARNA TENCEREYE ALINIR. MAKARNA HAFİF PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. TUZU VE BULYONU EKLENİR. ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU İLAVE EDİLİR. KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKILIR.

BEŞAMEL SOS İÇİN YAĞLAR VE UN TENCEREYE ALINIR. UN PEMBELEŞİNCEYE KADAR KAVRULUR. YAVAŞ YAVAŞ SÜT İLAVE EDİLEREK PÜRÜSSÜZ KIVAMDA OLANA DEK KARIŞTIRILIR. TUZ İLAVE EDİLEREK KAYNAYANA DEK PİŞİRİLİR.

PİŞEN MAKARNALAR FIRIN KABINA ALINIR. ÜZERİNE BEŞAMEL SOS İLAVE EDİLİR. KAŞAR RENDESİ İLAVESİYLE FIRINA VERİLİR. KAŞARLAR PEMBELEŞİNCE FIRINDAN ALINIR. SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder