8 Nisan 2010 Perşembe

Zahterli Çubuk Kurabiye

Malzemeler :
250 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zahter (Bir tür yabani kekik)
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un

Üzerine;
yumurta sarısı
haşhaş tohumu

Yapılışı :
Tereyağ, sıvıyağ ve sirke krema kıvamına gelinceye kadar karıştırılır. Tuz ve zahter eklenir. Un ve kabartma tozu karıştırılarak karışıma ilave edilir ve pürüzsüz bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. 1 Saat buzdolabında bekletilir. (Ben bekletmedim.) Hamur buzdolabından çıkarılıp 15 dakika dışarıda bekletilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır ve uzun şerit yapılır. Hazırlanan şeritler ortadan ikiye katlanarak uçları döndürülür, örgü şekli verilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip, üzerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder