8 Nisan 2010 Perşembe
YAĞLAMA
KIYMALI YAĞLAMA( KAYSERİ YÖRESEL)
malzemeler:5 su bardağı un
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı maya
yeterince ılık su 1 tatlı kaşığı tuz
sosu için:250 gr. kıyma
4 adet soğan
2 çorba kaşığı salça
yarım paket margarin
2 adet yeşil biber,1domates
kırmızı biber,maydanoz
yapılışı:mayayı ılık suda eritin.diğer malzemelerle birlikte yumuşak bir hamur yapın.15 dakika dinlendirin.yumurta büyüklüğünde bezeler hazırlayın.pasta tabağı büyüklüğünde açın.yağsız teflon tavada pişirin kıyma yemeklik doğranmış soğan ve diğer malzemeleri kavurun 1 çay bardağı su ilave edin.pişen hamurların üzerine bu içten koyun lahmacun yapar gibi üst üste koyup dörde kesin sarımsaklı yoğurtla servis yapın.afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder