8 Nisan 2010 Perşembe

MAHLEPLİ ÇATAL




MAHLEPLİ ÇATAL

Malzemeler:125 gr. Tereyağı

1Çay bardağı sıvıyağ

1Çay bardağı su

1Yemek kaşığı mahlep

Yarım limon

1Paket kabartma tozu

1Tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un


Üzeri için:1Yumurta sarısı

Çörekotu


YAPILIŞI:Geniş bir kaba yumuşamış tereyağını,sıvı yağı,suyu,mahlebi alalım..Ayrı bir yerde kabartma tozunun üzerine yarım limonu sıkıp kabartalım ve bunuda karışıma ekleyelim,tuz ve unda ilave ederek yoğuralım hamuru 10 dk. kadar dinlendirelim.Hamurdan uzun çubuklar hazırlayıp önce S şekline getirip daha sonrada iki ucunu sıkıştırıp çatal şekli verelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim önceden ısıtılmış 180dereceli fırında pişirelim.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder