MAHLEPLİ ÇATAL
Malzemeler:125 gr. Tereyağı
1Çay bardağı sıvıyağ
1Çay bardağı su
1Yemek kaşığı mahlep
Yarım limon
1Paket kabartma tozu
1Tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:1Yumurta sarısı
Çörekotu
YAPILIŞI:Geniş bir kaba yumuşamış tereyağını,sıvı yağı,suyu,mahlebi alalım..Ayrı bir yerde kabartma tozunun üzerine yarım limonu sıkıp kabartalım ve bunuda karışıma ekleyelim,tuz ve unda ilave ederek yoğuralım hamuru 10 dk. kadar dinlendirelim.Hamurdan uzun çubuklar hazırlayıp önce S şekline getirip daha sonrada iki ucunu sıkıştırıp çatal şekli verelim üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpelim önceden ısıtılmış 180dereceli fırında pişirelim.Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder