Yine herkesin bildiği bir tarif.
Malzemeler :
istediğiniz sayıda tavuk baget
4/1 limon
kırmızı pulbiber, kekik, tuz
fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
Yapılışı :
Bagetler ocak alevine tutularak ince tüyleri tütsülenir ve yıkanır. Bir kaba alınarak tuz ve baharatlarla harmanlanır. Fırın poşetine un konularak, iyice sallanır. Bagetlerin üzerlerine limon suyu sürülüp, fırın poşetine yerleştirilir. Poşetin ağzı plastik telle (Fırın poşeti paketinden çıkıyor.) sıkıca bağlanır. Kürdan yardımıyla poşetin üzerine birkaç delik yapılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuklar nar gibi kızarıncaya kadar pişirilir. İsteğe bağlı olarak poşetlere elma dilimi şeklinde dilimlenmiş patates de ekleyebilirsiniz.
Sade Pirinç Pilavı
Malzemeler :
1,5 su bardağı pilavlık pirinç
1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet kesme şeker
birkaç damla limon suyu
2,5 su bardağı su (Ben soğuk su kullanıyorum.)
Yapılışı :
Pirinçler ayıklanıp, yıkanır. Bir kaba alınarak üzerine kaynar su ve tuz dökülür. Üzerine kapak kapatılarak soğuyuncaya kadar (en az 30 dakika) bekletilir. Bir süzgece alınıp, yıkanarak fazla tuzunun gitmesi sağlanır. Geniş bir tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır. Tereyağı eriyince süzülen pirinçler eklenir ve bir süre kavrulur. Pirinçler çıtır çıtır ses çıkarmaya başlayınca tencereye su eklenir. Tuz, kesme şeker ve limon suyu eklenir. Kaynamaya başlayınca en kısık ocak alevinde suyunu çekinceye kadar pişirilir. Bir süre demlenmeye bırakılır. Tencereyi bez bir örtüyle sarmak pilavın uzun bir süre sıcaklığını korumasına yardımcı olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder