Malzemeler :
4 adet bostan patlıcanı (Ben evdeki kemer patlıcanlarını kullandım.)
2 adet orta boy soğan
350 gr. kuşbaşı doğranmış et
500 gr. kültür mantarı
2 adet orta boy domates
3-4 adet sivri biber
3-4 diş sarımsak
tuz, karabiber, kekik
1/2 çay bardağı sıvıyağ
Kızartmak için;
sıvıyağ
Üzerine;
domates, biber ve kaşar dilimleri
Yapılışı :
Patlıcanlar soyulmadan ortadan ikiye kesilir. İç kısımları bıçakla oyularak kayık şekli alması sağlanır. (Ben kemer patlıcanlarını karnıyarık şeklinde hazırladım.) Patlıcanlar tuzlu suda yarım saat bekletilip, yıkananır ve kurulanır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılır ve fazla yağları kağıt havlu ile alınır.
Tencereye sıvıyağ alınıp, etler eklenir. Etler suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar ve minik doğranmış sarımsaklar eklenir. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Küp doğranmış domates ve minik doğranmış biberler eklenir. Baharatlar da eklenip bir süre kavrulur ve üzerine çıkacak kadar su eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Mantarlar limonlu suda haşlanıp, dilimlenir. Haşlanan mantarlar etli karışıma eklenip karıştırılır, tuzu ayarlanır. Etli harc fırın kabına yerleştirilen patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates, biber ve kaşar dilimleri yerleştirilir. Yemeğin suyuna gerekirse biraz daha su eklenip fırın tepsisine dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder