6 Nisan 2010 Salı

ALTIN ELMA


Turunçgiller familyasından Çin kökenli bir narenciye olan portakal Çin mitolojisinde altın elma olarak geçer.Fazla nazik olmayan bu meyve oda sıcaklığında günlerce saklanabilir.Kabuğu ya da kabuğunun rendesi kullanılacaksa,kimyasallarla işlenmemiş portakallar tercih edilmeli.Bir tatlı meyve olan portakal,pastanecilikte ve şekerlemecilikte yaygın olarak kullanılmaktadır.Reçeller,marmalatlar,tatlı kremalar,kaplamalı meyve parçaları,dondurmalar,sorbeler,meyve salataları ve sufleler yapılabilir.Şekerlemesi yapılan portakal kabuğu aynı zamanda çok sayıda tatlı ve pastada içerik malzemesi olarak tercih edilebilir.Portakalın içecek yelpazesi de çok geniş.Portakal suyu,portakal şerbeti,likörler,şuruplar,sodalar ve meyveli şaraplar hazırlayabilirsiniz.Yemeklerde ise,ördek,dana ciğeri,omlet,salatalar,dil balığı ve alabalıkla birlikte pişirip sunulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder