6 Nisan 2010 Salı
ANANASLI, DUT PEKMEZLİ KEK .
ANANASLI DUT PEKMEZLİ KEK
ZEMİNİ :
- 1 kutu DOLE ananas (bu marka en lezzetlisi ) veya sert ekşi elma dilimleri
- 1 çb pekmez ( ben dut pekmezi kullanırım )
- 2 yk toz şeker
KEK
- 1 yumurta
- 1/2 çb sıvıyağ
- 4 yk şeker
- 6-7 yk un
- 2 yk yoğurt
- 1 pk kab tozu - 1 pk vanilya - tereyağlı -vanilya esansı 3 damla ( varsa )
Çok az bir kek hamurudur ,telaşlanmayınız. Kaşıkla ananasların üzerine yayınız.
(Ben şeker ve yağ miktarlarını azalttım, orjinalleri farklı . )
- Kek hamurunu klasik sırasıyla hazırlayın.
- Diğer yandan bir borcamın ( şekli önemli değil )zeminini yağlayın
- şekerini eşit serpiştirin
- pekmezini gezdirin
- elma veya ananas dilimlerini dizin
- bir kaşık yardımıyla kek hamurunu yayın.
- ısıtılmış 165* ısıda 20- 25 dakika pişirin.
- pişerken hamur yayılıp boşlukları dolduracak ,merak etmeyin.
hafif ılık- sıcakken borcam kalıbınızdan biraz büyük bir tabağa dikkatle ters
çevirin. *(Soğursa kalıba tutunur ve dağılır. !!!!!!!!!!
ÇOK SEVECEKSİNİZ !!!!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder