BİZİM SÜLALEDE PATENTİ ANNEMDE KABUL EDİLEN BU TATLININ TARİFİNİ VERMEK İÇİN ACELE ETTİM. ANNEM DİYE DEMİYORUM, KİMSE HAYIR DİYEMEZ BAKLAVASINA :))
MALZEMELER
HAMUR İÇİN
- 1,5 PK MARGARİN
- 5 YUMURTA SARISI
- YARIM BARD SIVI YAĞ
- 1 PK KABARTMA TOZU
- 1,5 SU BARD YOĞURT
- ALDIĞI KADAR UN
ARASINA DÖVÜLMÜŞ FINDIK İÇİ
AÇMAK İÇİN BUĞDAY VE MISIR NİŞASTASI KARIŞIMI
ÜZERİNE YARIM KG MARGARİN+TEREYAĞ+ 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
ŞERBETİ İÇİN
- 1,5 KG TOZ ŞEKER
- 1 KG SICAK SU
- YARIM LİMON SUYU
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİYLE YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR YOĞRULUR. 1 SAAT KADAR DİNLENDİRİLİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIR.
NİŞASTA YARDIMIYLA TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR. ARALARINA NİŞASTA SERPEREK 5 YUFKA ÜST ÜSTE KOYUP TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUFKALAR AÇILIR. HER BEŞ YUFKADA BİR DÖVÜLMÜŞ FINDIK SERPİLİR.
BÜTÜN HAMUR BİTİNCE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE KESİLİR. ÜZERİNE YAĞ KIZDIRILIR. HERYERİNE EŞİT OLARAK DÖKÜLÜR.
180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR ARDINDAN DERECE 125 E İNDİRİLEREK 1 SAAT DAHA PİŞİRİLİR.
BAKLAVA PİŞERKEN ŞERBET MALZEMELERİ TENCEREYE ALINIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.
BAKLAVADA ŞERBETTE SOĞUĞA YAKIN ILIKKEN ŞERBETİ DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKİNCE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder