8 Nisan 2010 Perşembe

ANNEMİN FINDIKLI BAKLAVASI


VAKİTSİZLİKTEN BLOĞUMA ZAMAN AYIRAMIYORUM BU ARARLAR... MASAMDAKİ TARİFLERİMİ BİTİREMEDİĞİMİN FARKINDAYIM. AMA MALUM BAYRAM GELDİ... BAKLAVA YAPMAK İSTEYENLER OLUR DİYE İKİ ARADA BİR DEREDE BU TARİFİ EKLEYİP TEKRAR MÜSADENİZİ İSTEYECEĞİM... EN KISA ZAMANDA TARİFLERİME KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDECEĞİM...

BİZİM SÜLALEDE PATENTİ ANNEMDE KABUL EDİLEN BU TATLININ TARİFİNİ VERMEK İÇİN ACELE ETTİM. ANNEM DİYE DEMİYORUM, KİMSE HAYIR DİYEMEZ BAKLAVASINA :))

MALZEMELER

HAMUR İÇİN
  • 1,5 PK MARGARİN
  • 5 YUMURTA SARISI
  • YARIM BARD SIVI YAĞ
  • 1 PK KABARTMA TOZU
  • 1,5 SU BARD YOĞURT
  • ALDIĞI KADAR UN

ARASINA DÖVÜLMÜŞ FINDIK İÇİ

AÇMAK İÇİN BUĞDAY VE MISIR NİŞASTASI KARIŞIMI

ÜZERİNE YARIM KG MARGARİN+TEREYAĞ+ 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ

ŞERBETİ İÇİN

  • 1,5 KG TOZ ŞEKER
  • 1 KG SICAK SU
  • YARIM LİMON SUYU

YAPILIŞI

HAMUR MALZEMELERİYLE YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR YOĞRULUR. 1 SAAT KADAR DİNLENDİRİLİR. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILIR.

NİŞASTA YARDIMIYLA TABAK BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR. ARALARINA NİŞASTA SERPEREK 5 YUFKA ÜST ÜSTE KOYUP TEPSİ BÜYÜKLÜĞÜNDE YUFKALAR AÇILIR. HER BEŞ YUFKADA BİR DÖVÜLMÜŞ FINDIK SERPİLİR.

BÜTÜN HAMUR BİTİNCE İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE KESİLİR. ÜZERİNE YAĞ KIZDIRILIR. HERYERİNE EŞİT OLARAK DÖKÜLÜR.

180 C FIRINDA PEMBELEŞİNCEYE KADAR ARDINDAN DERECE 125 E İNDİRİLEREK 1 SAAT DAHA PİŞİRİLİR.

BAKLAVA PİŞERKEN ŞERBET MALZEMELERİ TENCEREYE ALINIR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATILIR. SOĞUMAYA BIRAKILIR.

BAKLAVADA ŞERBETTE SOĞUĞA YAKIN ILIKKEN ŞERBETİ DÖKÜLÜR. ŞERBETİ ÇEKİNCE SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder