7 Nisan 2010 Çarşamba

Aşure



1,5 su bardağı aşurelik buğday
1/2 su bardağı nohut
1/2 su bardağı fasulye
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
10 adet kayısı
10 adet incir
1 çay bardağı fındık
5-6 adet karanfil
1 çay  bardağı ceviz
küçük bir kase nar taneleri süslemek için
2,5 su bardağı şeker

Yapılışı: _Akşamdan ıslatılmış nohut ve fasulye ayrı ayarı haşlanıp iyice pişirilir.
-Geniş bir tencerede ayıklanmış ve yıkanmış buğdaylar iyice pişne kadar kaynatınız.
_fasulye ve nohutun suyunu süzerek  kaynamakta olan buğdayın içine katınız,karanfille  pirincide ekleyiniz
_suyu azaldıkça sıcak su ilevasi yapınız.
15_ 20 dakika kaynatınız. özleştiğini görüceksiniz.
_ateşten almadan önce küçük kıyılmış kaysılar eklenir
_ataeşten aldıktan sonra cevizi fındığı, küçük parçalara bölünmüş incir eklenir.
kaselere ayırdıktan sonra tarçın, porkatal kabuğu rendesi , nar teneleriyle süslenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder