Tarifi Sofra Dergisinin eski bir sayısından.
Malzemeler :
1/2 kg erişte (ev yapımı erişte kullandım.)
1 kase nohut
2 yemek kaşığı tereyağı
250-300 gr kuşbaşı et
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
tuz, karabiber, kırmızıbiber
Yapılışı :
Bir tencereye 1 yemek kaşığı tereyağı alınıp eritilir, etler eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan eklenip pembeleştirilir. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesler tencereye ilave edilir, bir süre kavrulup nohut , tuz ve karabiber eklenir. Yeterli miktarda su eklenip etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Ben haşlanmış nohut kullandığım için etler yumuşamaya başlayınca tencereye nohutları ekledim.)
Erişte tuzlu suda haşlanır. Bir fırın tepsisine yayılıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutulur. Fırından alınan eriştelerin üzerine etli nohut yayılır. Dövülmüş sarmısakla yoğurt karıştırılıp, yemeğin üzerine dökülür. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip kırmızıbiber eklenir, kızgın halde iken mantının üzerine gezdirilip servis yapılır.
Erişte tuzlu suda haşlanır. Bir fırın tepsisine yayılıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutulur. Fırından alınan eriştelerin üzerine etli nohut yayılır. Dövülmüş sarmısakla yoğurt karıştırılıp, yemeğin üzerine dökülür. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağı eritilip kırmızıbiber eklenir, kızgın halde iken mantının üzerine gezdirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder