MALZEMELER
- 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
- 3 YEMEK KAŞIĞI SIVIYAĞ
- 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
- 1 TATLI KAŞIĞI KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN (AŞAĞI YUKARI 3 SU BARD)
DİĞER MALZEMELER
- KAKAO
- DAMLA ÇİKOLATA
- YAPIŞTIRMAK İÇİN YUMURTA AKI
- KIRMIZI SÜSLEME GLAZÜRÜ
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. HAMURUN 3 TE BİRİ AYRILIR. DİĞER KISMINA KAKAO İLAVE EDİLİP YOĞRULUR.
KAKAOLU HAMUR AÇILIR. SU BARDAĞIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR. KENARA AYRILIR.
BEYAZ HAMUR KESİLİR. GAZOZ KAPAĞIYLA YUVARLAKLAR KESİLİR.
SIRA GELDİ AYICIĞIMIZI YAPMAYA... BEYAZ YUVARLAKLARDAN İKİ TANE ALINIR. KULAK OLACAK ŞEKİLDE KAKAOLU YUVARLAĞIN ALTINA YERLEŞTİRİLİP BASTIRILIR. (fazla bastırmayın yapıştırmanız yeter)
AĞIZ KISMI İÇİN, BİR BEYAZ YUVARLAK DAHA ALINIP YUMURTA BEYAZI YARDIMIYLA KAKAOLU YUVARLAĞIN ÜZERİNE YAPIŞTIRILIR.
GÖZ KISMI OLUŞTURMAK İÇİN BEYAZ HAMURDAN MİNİCİK TOPLAR YAPILIP YUMURTA AKIYLA YAPIŞTIRILIR. GÖZLER VE BURUN KISMINA DAMLA ÇİKOLATA BATIRILIR. YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNDE 175 C FIRINDA FAZLA KIZARMASINA İZİN VERMEDEN PİŞİRİLİR.
KURABİYELER SOĞUYUNCA AĞIZ KISMI DR.OETKER'İN KIRMIZI SÜSLEME GLAZÜRÜ İLE ÇİZİLİR. SERVİSE HAZIR AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder