8 Nisan 2010 Perşembe

BADEM UNLU KURABİYE

ASLINDA BU KURABİYELERİ AŞAĞIDAKİ RESİMDE GÖRÜLDÜĞÜ ÜZERE ÇİÇEK ŞEKLİNDE YAPMIŞTIM. AMA GÖZ ARDI ETTİĞİM, SİNANGİL BADEM AROMALI UNUMDAKİ KABARTMA TOZU FAKTÖRÜ İSTEDİĞİM GÖRÜNTÜDE KALMASINA ENGEL OLDU... YİNEDE ÇOK BEĞENİLEREK YENDİ... AMA SİZ AYNI ŞEKİLDE YAPMAK İSTERSENİZ KABARTMA TOZUNU AZALTIN DERİM...
MALZEMELER
  • 1 PK YUMUŞAK MARGARİN
  • 1 SU BARD PUDRA ŞEKERİ
  • 1 YUMURTA
  • YARIM PK KABARTMA TOZU
  • ALDIĞI KADAR UN (BEN SİNANGİL BADEM UNU KULLANDIM UNUN İÇİNDE KABARTMA TOZU OLDUĞU İÇİN KABARTMA TOZU KOYMADIM)
  • YETERİNCE KAKAO

YAPILIŞI

MARGARİN, YUMURTA VE PUDRA ŞEKERİ YOĞRULUR. YAVAŞ YAVAŞ UN VE KABARTMA TOZU İLAVE EDİLEREK ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK KIVAMLI HAMUR ELDE EDİLİR. HAMURUN YARISINA KAKAO İLAVE EDİLİR. DAHA SONRA AŞAĞIDAKİ RESİMDEKİ GİBİ ŞEKİL VERİLİP FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR. 175 C FIRINDA PİŞİRİLİR. AFİYET OLSUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder