8 Nisan 2010 Perşembe

BALIK MENÜSÜ (FIRINDA KAŞARLI MANTARLI ALABALIK+SALATA+SICAK HELVA)

YAZ GÜNÜ BALIK OLMAZ DİYENLER VARDIR ELBET... BENDE ASLINDA YAZIN BALIK PEK TERCİH ETMEM. AMA BUGÜNLERDE HAVA SERİN... BİDE ALABALIK OLUNCA HEM LEZİZ HEM KOKUSUZ SEBEPLENMİŞ OLDUK BU NİMETTEN... YAPILIŞ AŞAMALARINI AŞAĞIDAKİ FOTOĞRAFTA DAHA İYİ ANLAYACAĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM... EEE TABİ KONU BALIK OLUNCA YANINDA YEŞİLLİK SALATASI SICAK HELVASI OLMASSA OLMAZ DİMİ.... LAFI DAHA FAZLA UZATMIYORUM VE TARİFE GEÇİYORUM....
NOT: HELVANIN TARİFİNİ DAHA SONRA VERİCEM...


MALZEMELER
  • 2 AD ALABALIK
  • 1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • TUZ
  • 100 GR KAŞAR PEYNİRİ (RENDELENMİŞ)
  • 250 GR KÜLTÜR MANTARI

YAPILIŞI

ALABALIKLARI BALIKÇIMIZA TEMİZLETİP ALIYORUZ. GÜVEÇ KABINA KOYUYORUZ. ÜZERİNE TEREYAĞINI PAYLAŞTIRIYORUZ. 225 C KIZGIN FIRINA SÜRÜYORUZ. 15 DK TUTUYORUZ. FIRINDAN ÇIKARIYORUZ. BALIĞIN SIRT KISMINDAN BIÇAKLA KESİP BALIĞI İKİYE AYIRIYORUZ. KILÇIĞINI ÇIKARIP ATIYORUZ. BALIĞIMIZIN ÜZERİNE TUZ, KAŞAR RENDESİ VE MANTARLARI DİZİYORUZ. TEKRAR FIRINA VERİYORUZ. KAŞARLAR ERİYENE KADAR TUTUYORUZ. HEMEN SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

MARUL, YEŞİL SOĞAN, SALATALIK, DOMATES, MAYDONOZ, KURU SOĞAN VE OLMASSA OLMAZ MISIR...


VEEE... BALIK ARDINDAN HARİKA BİR TATLI... SICAK HELVA.... TARİFİ DAHA SONRA...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder