8 Nisan 2010 Perşembe

Ballı Bademli Elmalı Kek

İsmi biraz uzun ama yapılışı çok kolay. Evdeki bademlerle ne yapayım diye dergileri, tarif defterimi karıştırırken biraz da doğaçlama ortaya çıktı. Düşündüğüm tarifi bulamayınca daha önce denediğim ama bloğumda henüz yayınlamadığım elmalı kekimin tarifini kullandım. Elmaları yalnız bırakmamak içinde aralarına bademleri yerleştirdim. Pişerken bademler çok hafif pembeleştiği için elmalarla çok uyumlu oldu. Servis yaparkende üzerine bal gezdirince bademin tadı daha bir güzelleşti sanki.....

Gereken Malzemeler:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı bal (içine bal konulmaz ise şeker miktarını iki bardak yapın)
  • 3/4 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet elma
  • 1 su bardağı badem
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu

Yapılışı:

  • Kabuklu bademleri sıcak suyun içine koyup 1 saat kadar bekletin. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. İkiye bölün.
  • Elmaların kabuklarını soyup ince dilimler halinde kesin ve kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Genişce bir kapta oda sıcaklığındaki yumurtaları şekerle birlikte krema haline gelinceye kadar çırpın. Üzerine balı ilave edip tekrar çırpın.
  • Sıvı yağı, sütü, tarçını ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu ilave edip düşük hızda karıştırın.
  • Elde ettiğiniz çok yoğun kıvamlı bu hamuru tepsiye koyup spatula ile üzerini düzeltin.
  • Üzerine dilimlenmiş elmaları ve bademleri yerleştirin.
  • 175 derece ısıtılmış fırında kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Servis yaparken üzerine bir kaç kaşık bal gezdirin.
  • Önceden üzerine bal koyarsanız, kek balı emdiği için istenilen tadı ve görüntüyü elde edemezsiniz.
  • File badem kullanmamanızı tavsiye ederim. Hamur yoğun kıvamlı olduğu için pişinceye kadar bademler yanabilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder