malzemeler;
yarım pkt.makarna
beyaz peynir
kaşar peynir
beşamel sos:1 kaşık tereyağ,1 kaşık un,1,5 su bard un önce yağ ve un kavrulur.su eklenir.
yapılışı;
makarna tuzlu suda haşlanır.pişince beşamel sos ve peynir ile harmanlanır.yağlanan güveç kaplarına ayrıştırılır.üzerlerinede dilimlenmiş kaşar konup fırına verilir..üzeri kızarana kadar pişirilir..güveç servis tabağına ters çevrilip ikram edilir.afiyet olsun..değişik malzemeler kullanılabilir.güveçin altına sosis dilimleri,domates,biber,mantar dilimleride çok yakışıyor, lezzetli oluyor.benim dün hem zaman hem malzeme kısıtlı olduğu için, peynirli yaptım yinede güzeldi tavsiye ederim.
5 Nisan 2010 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder