BÖĞÜRTLENLİ TART:
Yazdan kalma derin donducudan çıkan böğürtlenler tartla değerlendi.
Trat Hamuru: 125 gr margarin (veya tereyağı)
1 çay bardağı toz şeker
2 su bardağı un
Hamur yoğrulur. minik tart kalıplarına yerleştirilir. (ben çiçek şeklinde kaseleri ters çevrip hamuru kapladım . hamur kaseden aşağı 2cm aşağı indi 3 adet büyük tart hamuru elde ettim.)
170c de pişirilr. fırın telinin üstüne dizilne tart kalıpları pişmede süre kısaltıyor.
Kreması: 1,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 ymurta sarısı , 1 küçük çay bardağı şeker
iyice çırpılıp sürekli karıştırılarak pişirilir. soğuması beklenir.
Peltesi; meyveler bir yavaya konur 2 çorba kaşığı kadar şeker serpilir.( şeker , meyvenin şeker oranına göre ayarlanır)
1 çay bardağı su eklenip 1 dolu çorba kaşığı nişasta eklenerek pişirilir.
Tartların içine soğuyan krema doldurlur. pelte beklenemez hemen katı durma geçer. krema soğuyup tart kalıplarına konduktan sonra pelte hazırlanır.tartın en üstene dökülür.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder