Fesleğen soslu kış salatası:
Bir tencereye su konur kaynamaya başlayınca. Tuz eklenir, bir tatlı kaşığı kadar.
tencerenin altına 2 adet havuç, 1 adet soyulmuş patates konur.üzerlerine karnabaharlar dizilir.çok çabuk haşlandığından sürekli karnabaharlar tadılarak kontrol edilir.haşlanan karnabahralar alınır. yerine brokoliler konur. brakolide yaklaşık 5 dakikada haşlanır. hemen ocağın yanına koca bir kase soğuk su hazır edilir. kaynayan sudan çıkarılan sebzeler soğuk suya atılarak şoklanır.sebzeleriniz bu yöntemle renklerini muhafaza edeceklerdir. en ideali buharda haşlamak fakat suda haşlamada bu yöntem de sebzelerin diri ve renklerini korumusanı sağlıyor.
Sosu: yaptığınız salata malzemesi miktarını bağlı olrak hazırlanır.
4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı, 2 çorba kaşığı elma sirkesi, tuz, iki çay kaşığı kadar mayonez(şart değil)
2 çay kaşığı kuru fesleğen.bunlar karıştırlıp salatanın her yerine bulanması sağlanır.
Sosun miktarını, sebzenize ve zevkinize göre ayarlayabilrisiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder