4 adet yumurta
200 gr. eritilip soğutulmuş tereyağı
1,5 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
2 su bardağı Sinangil kakaolu kek karışımı
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Üzerine;
1 çay bardağı krema
1 paket (80gr.) Bitter çikolata
1 paket Dr. Oetker glazür (siyah-beyaz)
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurtalar çırpma kabına alınarak mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Eritilip soğutulmuş tereyağı eklenir. Kek karışımına vanilya ve bir çimdik tuz eklenip, yumurtalı karışıma ilave edilir. İyice karıştırılıp cevizler de eklendikten sonra yağlanmış kalıba dökülür ve önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir. Kürdan batırılarak kekin pişip pişmediği kontrol edilir.
Krema bir cezveye dökülür, kaynamaya başlayınca bitter çikolata parçalanarak kremaya eklenir ve eriyinceye kadar karıştırılır, soğumaya bırakılır. Dr. Oetker glazür üzerindeki tarife göre hazırlanır. (Ben işlem basamaklarında hata yaptığım için çok iyi bir süsleme yapamadım.) İyice soğuyan kek kalıptan çıkartılır, çikolata ve glazürle süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder