- YARIM PK MARGARİN
- 1 ÇAY BARD SIVI YAĞ
- 2 YUMURTA SARISI
- 1 ÇAY BARD YOĞURT
- YARIM PK KABARTMA TOZU
- ALDIĞI KADAR UN
ÜZERİNE 1.5 PK MARGARİN YADA TEREYAĞ
ŞERBETİ İÇİN
- 4 SU BARD TOZ ŞEKER
- 3 SU BARD SU
- BİR İKİ DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİYLE HAMUR YOĞRULUR. BİR SAAT KADAR DİNLENDİRİLİR. MANDALİNADAN BÜYÜK TOPLAR YAPILIR. OKLAVAYLA NİŞASTA SERPEREK İNCE AÇILIR.
AÇILAN YUFKAYA, DÖVÜLMÜŞ CEVİZ YADA FINDIK SERPİLİR. YUFKA ORTADAN İKİYE KESİLİR. DAR UCUNDAN ORTAYA DOĞRU OKLAVAYA SARILIR. OKLAVADA BÜZÜLÜR. BÜZÜLMÜŞ BAKLAVA YUVARLANIP TEPSİYE KONUR. TAM ORTALARINA DİLİM CEVİZ KONUR. BU ŞEKİLDE BİR YUFKADAN İKİ BAKLAVA ELDE EDİLİR.
BÜTÜN HAMUR BİTİRİLİR. MARGARİN VEYA TEREYAĞ ERİTİLİR. BAKLAVANIN ÜZERİNE GEZDİRİLİR. 180 C KIZGIN FIRINDA HAFİF PEMBE KIZARINCA, DERECE 150C'YE DÜŞÜRÜLÜR. EN AZ BİR SAAT PİŞİRİLİR.
BU ARADA ŞERBET YAPILIR. TOZ ŞEKERE SICAK SU KONUR. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA 5 DK KAYNATILIR. OCAKTAN ALINIR. ŞERBETİDE BAKLAVADA SOĞUĞA YAKIN ILIKKEN ŞERBET DÖKÜLÜR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder