MALZEMELER
- 1,5 SU BARD PİLAVLIK BULGUR
- 1 AD ORTA BOY KURU SOĞAN
- 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
- 1 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME TEREYAĞ
- YETERİNCE SIVI YAĞ
- TUZ, KIRMIZI TOZ BİBER, AZ KARABİBER VE NANE
YAPILIŞI
PİLAV TENCERESİNE YAĞLAR VE KÜÇÜK KIYILMIŞ SOĞANLAR KONUP KAVRULUR. SOĞANLARIN PEMBELEŞMESİNE YAKIN YIKADIĞIMIZ BULGUR İLAVE EDİLİR. BULGURDA Bİ KAÇ DK KAVRULUR. DAHA SONRA İÇİNE BAHARATLAR, TUZ VE SALÇA İLAVE EDİLİP TEKRAR KARIŞTIRILIR. BULGURUN AZ ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU İLAVE EDİLİP TENCERENİN KAPAĞI KAPATILIR. SUYUNU ÇEKİNCE OCAK KAPATILIR. DİNLENMESİ İÇİN TENCERENİN KAPAĞININ ALTINA KAĞIT HAVLU KONUR. 15-20 DK DİNLENDİKTEN SONRA SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder