8 Nisan 2010 Perşembe

Bulgur Pirinç karışık Etli Pilav


Bulgur ve pirinç karışık pilav:
kayınvalidemin pilavı ve lahana sarmasıdır.
1 ölçü bulgur, 1 ölçü pirinç ( bir bardağı ölçü olarak kulanabilirsiniz, miktarına göre ölçüyü ayarlamalısınız.)    Tencereye bir baş soğan doğranır bir çorba kaşığı tereyağı  ve sıvıyağ eklenerek soğanlar kavrulur. bir kase domates ( doğranmış veya yazdan yapılmış ,püre halinde kavonozlara hazırlanmış olabilir) eklenir bir azda bunlar pişer üzerine bulgur ve pirinç karışımı eklenir  şöyle bir  kavrulup  tuzu eklendikten sonra üzerine  çıkacak kadar su eklenip kısık ateşte pişirilir.
istenirse ayrı bir yerde pişmiş et veya tavukla servis yapılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder