ÇİN SALATASI
Malzemeler;
2 bardak pirinç
2 bardak su
yarım bardak sıvıyağ
2 havuç
7-8 adet kornişon turşu
1 bağ dereotu
4-5 adet yeşil soğan
Konserve mısır
tuz
Yapılışı;
Pirinçler ayıklanıp yıkandıktan sonra 2 bardak su ile tencereye alınır,suyunu çekene kadar haşlanır,yağ konulmaz..pirinçler dinlendikten sonra soğumaya bırakılır,bu arada havuçlar haşlanır küp küp doğranır,turşularda aynı şekilde yapılır,dereotu,yeşil soğan yıkandıktan sonra ince ince kıyılır,soğuyan pilava bütün malzemeler katılır,en son sıvıya ve tuzu eklenir,soğuk servis edilir..Afiyet olsun...
MERCİMEK KÖFTESİ
İKİ RENKLİ KURABİYE
PATLICAN TURŞUSU..
KATMER POĞAÇA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder