8 Nisan 2010 Perşembe
ÇİFTLİK KURABİYELERİ
Malzemeler;
*250 gr tereyağı( oda sıcaklığında)
*2 yumurta,
*1 su bardağı pudra şekeri,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
*1/2 limonun suyu,
*2 su bardağı nişasta,
*3,5 su bardağı un
*1 çay kaşığı karbonat.
*Üstünü süslemek için az miktarda bitter çikolata( benmari usulü eritilmiş)
Hazırlanışı;
1.Tüm malzeme karıştırılır ve yoğurulur. Malzeme eklenirken unu azar azar ekleyin. bende 3,5 su bardağı un yeterli geldi. Ama yağın cinsi ve diğer malzemelere göre aldığı oran değişebilir. Onun için siz yaparken kontrollü un ekleyin.
2.Hamuru yarım saat kadar üstü nemli bir bezle örtülü halde dinlendirin.
3.Dinlenen hamurdan dilediğiniz şekil vererek kurabiye hazırlayabilirsiniz. Benim bu kurabiyelerde kullandığım kalıp, tesadüf eseri gördüğüm bir seramik kalıbıdır. Acaba kurabiye kalıbı olabilirmi diye denemek için almıştım. Biraz zorlanmakla beraber yukarıdaki şekilde görülen kurabiyeler ortaya çıktı.Sizde dilediğiniz her türlü kurabiye kalıbını kullanabilirsiniz.
4.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirdiğiniz kurabiyeleri, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kurabiyeler beyazlıklarını koruyacak şekilde takriben 12-15 dk kadar pişirin. İsterseniz bu kurabiyeleri gıda boyası ile de renklendirebilirsiniz.
5.Son olarak kurabiyeler iyice soğuduktan sonra, eritilmiş çikolata ile istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder