6 Nisan 2010 Salı

ÇİĞ BÖREK

MALZEMELER:
4 su bardağı un
1 yumurta
Yeterince tuz
Aldığı kadar su

İçi:
250 gr kıyma
1 büyük kuru soğan
Karabiber,tuz
Maydonoz

YAPILIŞI:
Unu bir kaba alıp ortasını havuz gibi açarak,yumurtayı kırın,tuz ilave edip suyla yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edip,üzerini bezle öreterek dinlenmeye bırakın.Bu arada iç malzemesini hazırlayın.Bunun için,soğanları küçük küçük doğrayın,kıymayı,tuzu,bol karabiberi,ince kıyılmış maydonuzu ilave ederek karıştırın.Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta rulu yapıp,eşit bezeler kesin.Teker teker açarak iç koyun.Bol kızgın yağda kızartıp,Ayranla servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder