- 4 YUMURTA
- 4 FİNCAN TOZ ŞEKER
- 1 FİNCAN SÜT
- YARIM FİNCAN SIVI YAĞ
- 6 FİNCAN UN
- 1,5 PK KABARTMA TOZU
- KAKAO
KREMA İÇİN
- 2 SU BARD SÜT
- YARIM SU BARD TOZŞEKER
- 4 YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 PK VANİLYA
- YARIM PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILACAK)
ÜZERİNE
- 1 PK ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE PİŞİRİLMİŞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN SIVI MALZEMELERİ DAHA SONRA KURU MALZEMELERİ İLAVE EDİP KEK HAMURUMUZU FIRIN TEPSİSİNE DÖKÜYORUZ. 175 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ YAPIP SOĞUTUYORUZ. KREM ŞANTİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.
KEKİMİZİ İKİYE KATLAYIP YUVARLAK KESİYORUZ. SÜTLE ISLATIP ARASINI VE ÜZERİNİ HAZIRLADIĞIMIZ KREMAYLA KAPLIYORUZ.
KREMAYLA KAPLADIĞIMIZ PASTAMIZIN ÜZERİNİ PİŞİRİP SOĞUTTUĞUMUZ ÇİKOLATA SOSUYLA KAPLIYORUZ.
ARTAN ÇİKOLATA SOSUNA KALAN KEKLERİMİZİ KOYUP YOĞURUYORUZ. KÜÇÜK TOPLAR YAPIP PASTAMIZI BU TOPLARLA SÜSLÜYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ. İNCİ ŞEKERLERİ SERPİP DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder